Økologisk mad i Lejre Kommune

Lejre Kommune vil have mere økologi i de offentlige køkkener.

Lejre Kommune vil have flere økologiske fødevarer i Kommunens offentlige køkkener, samt hvor kommunen er ansvarlig for indkøb af mad- og drikkevarer. Fokus skal være på måltidet samt på kvalitet, sæson og nærhed. Madspild og nye arbejdsgange vil også være en naturlig del af omlægningen.

Når opstarts- og omlægningsudgifter er dækket, må den økologiske køkkendrift ikke være dyrere end den nuværende drift. Derfor kræver omlægningen ny viden om kostsammensætning, brug af madrester, årstidens frugt og grønt og meget mere.

Økologiprocenten samlet for børnehaver, vuggestuer, ældrecentre og sociale institutioner var ved udgangen af 2014 på 52%. Målet er 75% økologi i senest 2016.

Lejre Kommune understøtter udviklingen ved kurser og inspiration til ansatte, der laver mad som en del af de daglige opgaver og ved samtidig at finde løsninger for hvordan flest mulige lokale fødevarer kan blive serveret i køkkenerne.