Økologi i private haver

MERE LIV I HAVEN i de private haver i Lejre. Hvordan kan vi inspirere og hjælpe hinanden til at dyrke vores private haver smukt, bæredygtigt og fyldt med livsglæde?

Det spørgsmål er omdrejningspunkt for Paradisbakkernes nyttehaver og når Lejres nye havenetværk inviterer Lejre-borgere til Åben havelåge og havekurser hele året rundt.

Åben havelåge

Hen over sommeren inviterer Havenetværket f.eks. til Åben havelåge i haver, hvor regnvandet skaber liv i haven, haver med en smuk blomstereng, men også til ture ud af Lejre. I år f.eks. til landbruget MULD - et meget alsidigt landbrug med fokus på gode fødevarer. Tilmeld dig nyhedsmail fra havenetværket ved at sende en mail til trine@praktiskoekologi.dk eller hold øje med nyhedsbrevet fra Lejre - Den Økologiske Kommune.

Paradisbakkernes nyttehaver er en ny økologisk nyttehaveforening i Lejre beliggende på den grønne kile i Hvalsø. Her kan alle få et stykke jord at dyrke. Er du nybegynder kan du få hjælp til hvordan du kommer godt i gang. Vil du høre mere så kontakt Alison på alison.michell@mail.dk.

En have på naturens præmisser

Hos Lejre-borger Mette Østergaard bliver lus i roserne, græstotter i indkørslen og orm i gulerødderne ikke mødt med diverse sprøjtemidler. Til gengæld er engagement vigtigt, når man vil drive sin have uden gift.

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk