Økologi på kirkens arealer

Skøn musik og fokus på mad til dette års TRO økologisk Kirkefestival

Kirkfestivalen byder i år på et bredt udvalg af musikoplevelser med kendte sangerinder, bands og mange aktiviteter for børn og voksne. De besøgende kan blandt andet opleve Anne Linnet med band, Dicte til økologisk gudstjeneste og deltage i en gospel-workshop. Børn kan blandt mange ting opleve kemiens verden og prøve en elbil og en Segway.

Madspild som tema

Kirkefestivalen har madspild som et overordnet emne i år, og der vil være paneldebat om "Mad og bæredygtig levevis" ledt af forfatter Poul Metelmann. Samtidig med dette, vil der foregå en økologisk madworkshop med Jacob Moltsen fra Landkøkkenet. De besøgende kan være med til at lave et spændende aftensmåltid. Idéen er, at man køber en speciel lavet madkasse og fylder den op med god mad, som man lige selv har lavet og derved undgår spild.

Hvornår?

Det hele foregår fra fredag den 5. til søndag den 7. september, og de fleste arrangementer foregår ved og i Halmkirken, som ligger på marken nord for Sæby kirke, Hornsherredvej 436.

Konkurrence

Hold øje med konkurrencen, hvor du kan give dit bud på, hvordan man udnytter sine madrester bedst. Konkurrence starter fredag den 5. september og har titlen: Hvordan sikrer du dit resteguld? Denne konkurrence vil køre videre efter festivalen indtil den 30. september 2014. Der er en skøn præmie til vinderen; et gavekort til restaurant "RUB og STUB". Send dit bud til doag@lejre.dk.

De fleste arrangementer er gratis. Se mere om det spændende program for året TRO - økologisk kirkefestival på:

www.trofestival.dk

Information om TRO økologisk kirkefestival

TRO økologisk kirkefestival blev afholdt for første gang i 2012 og blev en stor succés. Rigtig mange mennesker besøgte festivalens forskellige arrangementer og efterfølgende har festivalen vundet Palladiusprisen i Roskilde Stift og været nomineret til Kristeligt Dagblads Initiativpris. Lejre Kommune samarbejder med Sognepræst Helene W. Rasmussen om festivallen.

I Lejre Provsti er der 17 sogne, som ejer i alt 50 hektar landbrugsjord. Lejre er allerede godt på vej og ligger langt over landsgennemsnittet, hvad angår økologisk drift på kirkens jorde. Hele 40 procent - eller 20 hektar - drives økologisk. Det er menighedsrådene, der finder forpagterne, og forpagtningerne er tidsbegrænsede.

Kirkegårde er hjemsted for dyr og planter. Kirkegårdene er, ligesom mange private haver, hjemsted for planter og træer - og dermed også for et rigt fugle-, insekt- og dyreliv. I Danmark må man ikke anvende sprøjtegifte på kirkegårdene. 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk