Lejre - den økologiske kommune

Lejre Kommune er den første danske kommune, der iværksætter en gennemgribende indsats for at indføre økologi ud i alle kroge. Målet er at gøre Lejre til en attraktiv kommune at bo i, at producere sunde fødevarer og at beskytte natur, klima og drikkevand. Desuden er målet at inspirere andre kommuner til at gå samme vej.

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Tilmeld dig nyhedsbrevet her og få tilsendt sidste nyt om Lejre - Den Økologiske Kommune.

Lejres omstilling til økologi sker i et tæt samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Økologisk Landsforening samt Landbrug og Fødevarer.

Sjællands spisekammer og drikkedunk

Tænk hvis spegepølsen på din rugbrødsmad var lavet af oksekød fra kvæg, der græsser lige uden for din dør.

Lejre Kommune har frugtbar jord, rent grundvand og en rig natur. Med disse ressourcer har Lejre potentiale for at blive Sjællands spisekammer og drikkedunk - og Hovedstadens frodige forhave. Projekt Lejre -den Økologiske Kommune sætter for alvor gang i den lokale udvikling - og udnytter de ressourcer kommunen har.

Hvis man laver det tankeeksperiment, at alle Lejres 26.000 indbyggere udelukkende spiste økologisk mad, der var dyrket i Lejre, ville man kunne omlægge 25 procent af lejres landbrugsjord til økologisk drift. Det er selvfølgelig umuligt. Men der bor rigtig mange mennesker i oplandet til Lejre, bl.a. hele Storkøbenhavn. Så tanken om, at Lejre kan blive Hovedstadens økologiske spisekammer ligger ikke langt væk.

Vi vil se, hvor langt vi kan nå. Vi skaber rummet og giver bolden op.

Læs mere om projektet på disse sider og se, hvilke områder og aktiviteter der er i gang netop nu. 

Links til undersider

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk